Trebinje-Ostrog otvaranje sezone

OstrogNisam mogao da vozim motor posto sam operisao okice, ali nisam mogao da izdrzim. I tako juce ujutru polako krenemo vec tradicionalno do Ostroga Slava Mu i Milost. Posto vazi da ko god se zaputi pod Ostrog nece mu se nista desiti, pa kud ces bolju destinaciju za otvaranje sezone. A i usput sam dosao do nekih novih saznanja.

Polazak negdje oko 9 ujutru, spremanje, tankanje goriva i lagano napustamo Trebinje draga mi Fazerka i Ja.

Vrijeme odlicno, nije mnogo vruce, ali moram cijelo vrijeme da drzim zatvoren vizir radi oka, pa dok lastvafu8izadjem iz grada telece glavica se lagano krcka. I tu slijedi prvo veliko saznanje, zaustavlja me drot i pokazuje na instrument tablu, reko ne kontam, sta je, kad On meni kaze ” Znate li Vi da duga svijetla vise smetaju po danu nego po noci” Molim? Molim? Molim?, Nisam znao, izvinjavam se ciko.

Nastavljamo dalje, stizemo do Lastve i lagano preko jedne, pa druge granice i eto nas nadomak Niksica grada.

Standardno do Budosa, tri patrole, ali nikakvih problema, penjemo se do donjeg manastira, gdje ostavljamo djogata i nastavljamo pjeske dalje.

stazicanz7 Donji Manastir konakdonjegmanastiraop7

I evo nas stizemo do gornjeg manastira i to pod full opremom. Kad sam stigao prva miso mi je bila da ce me srce ocistiti, a kasnije “Ovaj covek je neunistiv”Pogled sa terase

Prije nego krenemo do Civota Svetog Vasilija Ostroskog, da bacim jedan pogled sa terase

Za divno cudo nije bilo guzve, kako sam odabrao dan, svaka mi cast. Poklanjam se Svetim Mostima, obilazim Crkvu Svetog Krsta, malo se odmorimo na terasici na kojoj je Loza i krecemo nazad.

Posto ne znam kad cu se opet vratiti Svetom Vasiliju i Ostrogu pogledam jos jednom tu ljepotu u kamenu

poglednagornjimanastirwi2

Punjeni ražnjićiDjogat spreman ceka i laganini idemo do Konobe u Bogeticima koja me je odusevila po ko zna koji put. Ovo mjesto nemojte zaobici niposto.

E sad mozemo kuci. Punog srca, a i stomaka, prelijep osjecaj koji nisu uspjeli pokvariti ni neki cica sto me isjekao prije Niksica, niti neki sa mobilnim sto je bio na mojoj traci,… ma nista. Izadjem iz Niksica i negdje na Trubjeli u krivini izlijece Vucijak na mene, sreca pa me Crnogorske palačinkezakacio samo po nozi inace bi bilo veselo. A potom i drugo saznanje da su kombi vozila sira od slepera, zivio sam u zabludi da je drugacije, ali eto ipak nije. Ama bas nijedan nije prosao, a da nije sjekao pola moje trake, dok je svaki sleper bio u svojoj traci.

Prelazim granicu, ovaj put mi i ne uzimaju dokumenta ” Ti si onaj od jutros, ajde prolazi”

I evo za kraj par slicica iz nase slobodarske Hercegovine.

Pejzaži Hercegovine Pejzaži Hercegovine Pejzaži Hercegovine

Sve u svemu lijepa turica,nekih 200-injak kilometara. Onako taman. I naravno vracamo se opet sigurno. I naravno pozivamo da i Vi navratite. Necete se pokajati.

dobrodosli5dx1

    

Zaključeno je komentarisanje.