SAJAM: Sa ovogodišnjeg sajma

Kao što reče u jednoj od svojih najvećih riznica stihova, poetski virtouz iz Novog Sada, Svadba beše k’o svadba, i šta da se priča…

Tačno tako može da se opiše i ovogodišnji Sajam automobile, motocikala i opreme BG CAR SHOW. Ono što može da ponudi 370 izlagača od čega je polovina inostranih, zasigurno ima ko da vidi. Ulaznica 300 dinara. Ulazak za motore besplatan. Uz specifičnosti motora, verovatno je i logično da bude besplatano, ima prostora da se prođe, kud pešaci tu i motocikl, ali sada je obezbeđenje na sajmu insistiralo da je za motocikle ulazak i boravak na parking besplatan. Lep gest. Obzirom da je vreme obeležilo ovogodišnji sajam uglavnom snegom, pa i ledenom kišom, verovatno je tim pre ovakav gest lep. I još kada pritom dvojica drugara potegnu na motorima čak iz Subotice, e onda je jasno koliko je to pravilan i izuzetan gest.

Na ulasku bilbordi koji opominju na nošenje kacige. Da bi se videli i sledeće godine. Tako je. Još jedan lep gest, svaka čast organizatorima.

U halama 47 premijera na četiri i 38 premijera na dva točka. Da su se odazvali još neki uvoznici, cifre bi bile i respektibilnije, ali i ovako je prilično OK. Vozi se sajamski Reli, demonstracija NAVAK-ove vozačke Biblije u sklopu samog sajamskog prostora. Delta osiguraje nudi sasvim novu dimenziju Kaska, pored raznih povoljnosti iz domena klasičnih oblika osiguranja.

Uočavaju se nedostatci, ima ih ali uvek će ih i biti. Uočavaju se i popravke prethodnih nedostataka, sada je posetiocima sajma ponovo na raspolaganju brza roštiljska hrana na kiosku ispred. Mnogi to vole, vidi se po redovima ispred mirišljavog roštilja.

Izložbeni prostor organizovan u četiri glavne i dve međuhale ispunjen do poslednjeg metra. Imena izlagača zvučna, organizacija na sasvim solidnom nivou, ponuda raznovrsna. Sadržaj bi možda mogao biti i raznovrsniji ali šta je – tu je. Ima se dosta toga atraktivnog videti u svakom slučaju.

Na kraju, kako to u još jednom svom evergrinu spomenu virtouz sa obala Panonskog mora,

Odlazi cirkus, za sve je bolje tako…….jer drugi cirkus će doći u vaš grad

Powered by Flickr Gallery

    

Zaključeno je komentarisanje.