SAJAM: Automobili i terenci

Koliko jedan međunarodni sajam automobile sa tradicijom koliku iza sebe ima beogradski sajam može danas da postavi njeke nove granice?

Verovatno veoma malo jer su standardi do sada postavljeni i tradicija kao težak kritičar oni faktori koji će primorati organizatora na vanredan trud već i zarad održavanja postignutog nivoa, pa će prostora za pomeranje nekih granica i standard ostati veoma malo, ma koliko se truda uložilo.

Ovogodišnji sajam je upravo to i pokazao. Teško je napraviti primetan iskorak a posebno u doba ekonomske krize i njenih posledica, pa se može objektivno posmatrati kao veliki uspeh i samo održavanje dosegnutog nivoa. Ovaj sajam je prema subjektivnim utiscima autora uspeo da održi dosadašnji nivo u global.

Najznačajniji proizvođači automobile za domaće tržište su se predstavili upravo inim delom ponude koji domaće tržište i traži. Premijerno je prikazano nekoliko modela, ali i kineski proizvođač automobile sa pomalo neuobičajeno visok cenom za svoj osnovni model. Sa druge strane, model Nano proizvođača Tata, nije se pojavio, pa je možda postignut i kontraefekat obzirom da su izloženi modeli bili neobično skupi, što uz izostanak glavnog aduta u cenovnom aspektu, može samo da odbije kupce.

Hoćete informaciju? Može, naravno.
Hoćete da sednete i probate? Naravno.
Videli biste gepek ili motorni prostor? Svakako, samo sekund.
Cenovnik? Da, izvol’te, ovo je cena za osnovni model, ovo za ovaj izloženi…
Slikali biste se? Svakako, izvol’te ući…uuups. Istrošila se baterija na daljincu, moraćemo ručno da otključamo…..

Svega ima, simpatičnih epizoda, ozbiljnih interesovanja, nagradnih igara, demonstracija, nadrealnih frizura i ostalih vrsta dekora, balona, video-igara, poznatih ličnosti, baš svega….atmosfera sjajna, povremeno se uključuju i muzičari, plesačice i drugi vidovo animatora. Najrazličitiji načini za privlačenje pažnje mogu se pronaći u sajamskim halama. Jednom rečju – dobro utrošenih nekoliko sati.

Powered by Flickr Gallery

    

Zaključeno je komentarisanje.