Tour Around Serbia 09 – Žurka u Kladovu

Na Reliju 10, finalno veče pre povratka održaće se u Kladovu. Do ovog momenta nije još uvek poznato da li će žurka uspeti da se smesti na plažu usled nedorečenih urbanističkih ali i vlasničkih pitanja, ali je sigurno da ukoliko ne bude bila na plaži, biće na starom proverenom mestu – u tvrđavi Fetislam.

Dakle, po samom dolasku u Kladovo, kolone Relija će u svečanom defileu pozdraviti meštane i iz defilea, prema planu, otići do naselja Karataš gde će se smestiti u svoje sobe i spremiti za žurku i izlazak u Kladovo. Na žurku se neće dolaziti organizovano, već prema vlastitoj volji i u vlastitoj organizaciji, a biće organizovan i prihvat relista počev od usmeravanja motociklista, preko parkiranja pa sve do čuvanja motocikala na parkingu.

Žurka je žurka, ona obavezno podrazumeva dobru hranu, piće, muziku i društvo, sve ostalo je čist ćar. U slučaju Kladova, Reli ima najlepša moguća iskustva. Spram tih iskustava, i ove godine će nas dočekati topla i ukusna riblja čorba, kuvert i piće, ali će pored toga postojati i ponuda sa roštilja za one koji ne bi daleko od proverenih specijaliteta u obliku pljeskavica, ćevapa ili piletine i sličnih specijaliteta sa rešetke.

Za muziku će se pobrinuti bendovi koje angažuje domaćin i u maniru svake dobre žurke, od gostiju, odnosno učesnika Relija, očekuju se osmesi, praćenje ritma muzike i, što da ne, ples. Ko voli, samo napred. Prošle godine je krenulo stidljivo, ali kada se razbuktalo, pauza nikom nije padala napamet.

Govorancija velikih, naravno, neće biti. Pozdravna reč je odraz kulture jednog posvećenog domaćina i ukrštena sa pozdravnom reči od strane predstavnika Relija, predstavljaće jedine nemelodične i možda aritmične zvuke koji će se čuti sa ozvučenja. Za sve ostalo što se bude čulo sa zvučnika, biće krivi muzičari, ma koliko to trajalo u noć.

Na spavanje će se poći takođe individualno, svako u svojoj režiji, a ustajanje će biti malko manje zategnuto nego prethodnog dana. Posle doručka u Karatašu, krenuće se prema finalnom danu Relija i svim ostalim iznenađenjima koje taj finalni dan donosi gotovo na svakom zaustavljanju. O tom daljem programu u nekoj od narednih vesti, onako kako bude bio utanačen sa domaćinima.

    

Zaključeno je komentarisanje.