Oktobarski đir

Dobih godišnji odmor početkom oktobra, supruga takođe, al’ ona ode kod svojih u Apatin … Sam sam, na godišnjem sam, logično, idem da se vozim. Đe? Idem jadranskom magistralom ka Splitu i ako budem mogao do Opatije da se javim prijateljima iz MK Seahorses, bar je takav plan bio. Dan pred polazak padam niz stepenice i izvrćem desnu nogu. Boli, ali, valjda mogu voziti. Radi probe vozim do Herceg Novog, pa onda do Risna, te do Nikšića i preko Podgorice natrag u Budvu. Boli noga po malo ali može. Plan je, kada se ujtru probudim krećem ka Splitu…

Budim se ujtru u pet … Nema veze, pakovanje, sjedam na motocikl i u dvadeset do šest već sam na putu. Jutarnja svježina se najviše osjeća kroz Konavle, a ja optimistično krenuo bez zimskih umetaka u opremi. Dubrovnik, Makrska, Split đe stajem da dolijem gorivo, ali na satu još nema jedanest i rano mi je da se zaustavljam te odlučujem da ipak prvi dan produžim do Opatije. Pauzu pravim u Vodicama da se popije kafa, sok i nešto prezalogaji.

Posted Image

Nastavljam dalje, uglavnom dosadnim i punim putem do Masliničkog mosta, a onda … Onda je naišla deonica koja je sada pri samom vrhu liste za najbolje puteve za vožnju motocikla. Jednostavno, krivine su sa savršenim radijusom, a na istima je asvalt sa puno gripa, uz to put je pregledan, nema puno saobraćaja i prolazi kroz pustaru … Dosta zatvorenih krivina gdje moj jednocilindrični motocikl dolazi do punog izražaja. Blesavi osmjeh mi ne silazi sa lica, osim kada se previše zaigram po, ipak, meni nepoznatom putu, pa me na izlazu iz poneke krivine iznenadi kamper koji mili jer njihovi vlasnici uživaju u pogledu. U svakom slučaju, ta dionica od Masliničkog mosta do Karlobaga mi je ostala kao najlepše provoženi kilometri na ovom điru.

Posted Image

U Karlobagu stajem da dolijem gorivo i sa jednim kolegom motociklistom pričam o odvezenoj dionici, a on mi kaže da je u nastavku put još bolji. Da, isto savršenstvo, samo su krivine otvorenije pa više do izražaja dolaze višecilindrični motocikli, no, zašto bi me to omelo u uživanju. U Opatiji sam oko pet sati popodne.

Posted Image

Večeram, i tražim Igora koji se nalazi u Ičićima u neposrednoj blizini Opatije.

Posted Image

Nalazim se sa Igorom i ostatkom ekipe. I ovaj put su se pokazali kao odlićni domaćini. Planiraju da sjutra popodne idu do Slovenije jer moto klub ,,Brda” organizuje skup. Odgovara. Sjutra počinje kiša pada, zahlađenje, a po po prognozi vremena neki vrhovi su se zabjelili.

Posted Image

Igor izdvaja vrijeme da mi pokaže Opatiju i okolinu, vozimo se i čuvenim opatijskim krugom na kojem su se nekad odigravale moto trke.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

    

Zaključeno je komentarisanje.