Grossglockner i Harley Week Faker See 2011

Pokušaću da vam prenesem nešto od mojih 5 fantastičnih dana u Austriji sa moto skupa i alpinizma po najvišim vrhovima austrijskih Alpa. Unapred se izvinjavam za pravopisne greške – ne zamerite mi!

Na put smo pošli nas trojica 4.9.2011, malo ranije tj.na sam početak harley week-a ali namerno da bi izbegli strahovite gužve u zadnjim danima susreta. Pošto smo prošle godine već apsolvirali isti skup, glavni cilj nam je bio Grosglikner sa njegovom Hochalpinestrse tj putem od 48 km po samim vrhovima alpskih prevoja. Ranije sam negde pročitao da ako neki bajker nije prošao ovaj put ne računa se da je uopšte vozio motor a sad sam se uverio da je to ekstremna istina.

Posted Image

Ovo su dve mašine sa kojima smo išli i moja malenkost na jednom od vidikovaca na Grosglokneru. Na donjoj slici se vidi i prednji kraj treće mašinice, tj. fejzer 1000. Slika je sa Vortersea tj. najlepšeg jezera u Austriji koje je u neposrednoj blizini Fakera.

Posted Image

Sledi pogled na Vilah i Vorter See sa 1800m tj. planine iznad Vilaha gde je prva od alpskih staza i vidikovcem sa kojeg se vidi i čuveni Triglav.

Posted Image

Ovo je plato sa vidikovcem na istoj planini sa ekstra stolicama:

Posted Image

Ttamo negde je Slovenija

Posted Image

a ovamo Italija

Posted Image

Jedan od platoa gde je palo oblačenje. Inače asfalt po ovim putevima je idealan. Na ravnijem se nikad nisam vozio a čuo sam da su ga pravili namerno malo hrapavijim bas zbog bajkera.

Posted Image

Nča svakom odmorištu postoje panoi sa detaljnim slikama i objašnjenjima šta vidite pred vama na horizontu. Ovo je još jedan prevoj na Grosgl…

Posted Image

Na skoro svakom platou, a ima ih mnogo, ima sličan ovome parking i restoran. U prevodu ono je fabrika evrića – ulaz za bajkere u nacionalni park je 19e, što je duplo manje nego za autiće.

Posted Image

Posted Image

    

Zaključeno je komentarisanje.