Drugi internacinalni moto-turistički Reli

Drugi internacinalni moto-turistički Reli Tour around Serbia 10 održaće se u organizaciji Asocijacije motociklista Srbije od 10. do 13. juna 2010. godine prema Odluci UO AMS iz Generalnog plana aktivnosti za 2010. U sklopu aktivnosti iz sekcije moto-turizma AMS, ovaj Reli će u potpunosti počivati na stečenim iskustvima sa Prvog Relija, kako dobrim, tako i lošim, te će se ovom prilikom nastojati ispraviti sve što je bilo za ispravljanje, ali i poboljšati i većina onog što je analizom Prvog Relija označeno kao dobro. Prostora za poboljšanje će, naravno, uvek biti, pa ćemo zajednički, iz godine u godinu, verovatno praviti sve bolje Relije.

Opšte karakteristike Relija Tour around Serbia 10:
–   Reli će se startovati i završiti u Beogradu, trajaće četiri dana uz tri noćenja uz punu policijsku pratnju tokom čitavog Relija.
–   Za vreme ove manifestacije posetićemo sva četiri Nacionalna Parka u Srbiji kao i više mesta i gradova, uz prikladan dodatni sadržaj tokom celog Relija.
–   Učesnici će za vreme vožnje, stajanja i smeštaja biti podeljeni u grupe od kojih će svaka imati svog Vođu i redare. Grupe će, kao i na prethodnom Reliju, biti označene bojama i imaće tačan raspored u Reliju. Raspoređivanje učesnika po grupama obavljaće se pre polaska, kao i određivanje redarskog sastava po grupama.
–   Smeštaj je za ovoliki broj učesnika, a posebno u okolnostima samo jednog noćenja po jednom mestu, veoma je problematična stvar, te će morati da se organizuje uglavnom u više objekata sa sličnim međusobnim uslovima. Smeštaj će se organizovati u sobama koje svojom strukturom obuhvataju maksimalno četiri učesnika u jednoj sobi.
Karakteristike rute kojom se prolazi:
–   Dnevna i sveukupna kilometraža je blago povećana u odnosu na prethodni Reli ali planirana ruta i kvalitet drumova kojim se vozi, kao i raspored pauza omogućuju ovakvo blago povećanje kilometraže.

–   Prvi dan obuhvata start u Beogradu, izlazak na auto-put Beograd-Novi Sad do isključenja za Čortanovce gde se prelazi na stari put Inđija-Novi Sad kojim se ide do prve pauze u Sremskim Karlovcima. Posle odmora i obilaska Karlovaca, kroz Petrovaradin se ide do Novog Sada kroz koji se defiluje u jedinstvenoj koloni bez zadržavanja i izlazi na Mišeluk, odakle se dalje nastavlja ka Beočinu. Po prolasku pored Beočina, nastavlja se ka putu preko Fruške Gore koji vodi direktno do Sremske Mitrovice. U Sremskoj Mitrovici predviđen je odmor i prvi ručak. Po završenom ručku nastavlja se dalje prema Šapcu gde je predviđeno organizovano nalivanje goriva po grupama. Prolazak kroz Mačvu odvija se novim putevima koji ostavljaju putniku mogućnost opuštene vožnje. Sledeća stanica zaustavljanja Relija je u Valjevu. Tokom odmora u Valjevu, učesnici će imati prilike da se upoznaju sa poslovičnim domaćinskim mentalitetom kakav je onaj u ljudima iz valjevskog kraja. Nakon ove pauze, Reli nastavlja preko Debelog brda ka Bajinoj Bašti u kojoj je predviđena večera i prvo noćenje. Odmah pri dolasku u Bajinu Baštu predviđeno je nalivanje goriva i zatim i smeštaj, a potom i zajednička večera sa programom.

–   Drugog dana Reli kreće preko Tare, pa dodirujući obode Zlatibora nastavlja prema Užicu gde je predviđen prvi odmor posle kog se kolona upućuje na ručak i odmor u Čačku. Na ovoj deonici učesnici će proći kroz kremansko područje koja je iznedrila najveće proroke naših krajeva, a po mnogima i najveće svetske proroke, Tarabiće. Motocikli će proći ne samo pored muzej-kuće ovih proroka, već i pored čuvene Šarganske osmoce na Mokroj Gori, kao i takođe čuvenog Drvengrada režisera Emira Kusturice. Ovčarsko-kablarskom klisurom učesnici će moći da uživaju u vožnji ravnopravno sa putnicima iz najlepših svetskih predela. Posle ručka u Čačku plan Relija nas vodi ka Kopaoniku na kome je predviđen bogat program, večera i noćenje. Na najveći srpski SKI centar se stiže dovoljno rano da se može polako smestiti, takmičiti u bajkerskim igrama u konkurenciji između grupa kao i prepustiti čarima svečane večere.

–   Treći dan predviđa da se posle polaska na Kopaoniku tankovanje, odmor i tradicionalni doručak obavi u Kruševcu. U centru stare srpske prestonice, ali i nekadašnjem velikom industrijskom  centru koji je lansirao mnoge domaće brendove do njihove svetske slave. Posle odmora i doručka u Kruševcu se nastavlja dalje u istočnu Srbiju, delimično autoputem, a delimično regionalnim putevima. Posle pauze na regionalnom putu Paraćin-Zaječar, na ručak se stiže na Borsko jezero. Ovo jezero jedno je od najatraktivnijih mesta za motocikliste u čitavoj istočnoj, a usudim se reći i čitavoj Srbiji.  Posle ručka predviđen je obilazak velike jame površinskog kopa Bor, kao i kraći prigodan program u samom Boru. Po napuštanju Bora, regionalnim putevima Bor-Zaječar-Negotin-Kladovo stiže se u Kladovo na večeru, koncert i noćenje. Na toj deonici predviđeno je i točenje goriva. Deo ove deonice vodi neposrednom blizinom čuvenog kompleksa stare rimske palate iz IV veka Felix Romuliana koju je posetio Prvi Reli, kao i pored Zaječara i Negotina, prelepih gradova u istočnoj Srbiji smeštenih uz Dunav i Timok. Veče je rezervisano za sada već dobro provereni provod uz domaćina kakav je Kladovo. Posle smeštaja u naselju Karataš, počinje izvanredan program u Kladovu uz večeru i muziku.

–   Četvrtog dana se nastavlja Dunavskom magistralom kroz Nacionalni park Đerdap do Golupca gde je u Tvrđavi predviđen program i ručak. O ovoj deonici puta malo treba pričati, to je sama po sebi jedna od najlepših deonica u Srbiji za vožnju motorom. Gotovo čitavim putem deonica prati Dunav sa brojnim tunelima, ali i fantastičnim pogledima na raskoš Đerdapa. Ručak u Golupcu biće umnogome prijatniji zbog izuzetnog ambijenta golubačke tvrđave, ali i naših proverenih domaćina i partnera iz ovog gradića. Na narednoj etapi predviđen je odmor i program u Ergeli Ljubičevo kod Požarevca, kojom prilikom će se učesnicima Relija predstaviti is am grad Požarevac. Konačna i finalna etapa ka Beogradu i svečanom dočeku odvija se autoputem Beograd-Niš.

Organizacioni tim Tour around Serbia 10

    

1 Komentar za “Drugi internacinalni moto-turistički Reli”

  1. Milan Sekulić says:

    Odlična ruta sa (uglavnom) dobrim kvalitetom puta i zanimljmivim krivinama.
    Još jednom – svaka čast na izboru itinerera. Raduje me i povećanje kilometraže, jer to podrazumeva kraće pauze i brže prosečne brzine u odnosu na 2009. (što je ujedno bila i jedina potrebna promena po mom skromnom mišljenju).
    Vidimo se i ove godine.

    P.S. dobro bi izgledalo ubaciti i kilometraže uz opis deonica.

Zaključeno je komentarisanje.