Alpe 2011

Clan sam foruma od 2009 godine ali nisam bio previse aktivan pa sam odlucio da se to malo promjeni. Za pocetak postavicu par putopisa ili slikopisa sto bi ja reko jer nisam bas nesto vjest prepricavanju.

Opet u Alpe ovog puta smo poranili maj 2011. Krenuli smo u petak oko 6 ujutro po tmurnom ali suvom vremenu. Preko Dubrovnika smo se popeli na autoput da sto prije stignemo do Ljubljane dje smo nocili prvu noc. U Ljubljani smo se sreli sa Veljom, Sasom i Grbom sa kojima smo se dogovorili da zajedno krenemo sutra dan prema Austriji. Namjera je bila da odemo u Villach do Louisa da vidimo sta im.

Jutro je bilo oblacno sa povremenom kisom. Krenuli smo mimo auto puta trudeci se da ga sto vise izbjegavamo. Do Villacha smo vozili zajedno. U Villachu smo se razdvojili ja i Dejo krecemo prema Grossglokneru. Vrjeme se proljepsalo ko Lienza pa smo pozurili prema vrhu Grossa dok se nije zatvorio. Na vrhu je bilo oko 1 stepen iznad nule. Ali to nam nije smetalo da slikamo sve zivo. Tek kad je poceo padati snjeg svatili smo da je vrijeme da se vratimo dole.

Sledeci dan iz Lienza smo krenuli prema Krimmle vodopadima po suncanom i divnom vremenu. Nazalost dok smo stili do vodopada opet je pocela padati kisa pa smo se samo na brzinu slikali na vidikovcu kod vodopada i krenuli ka Innsbruku. Tamo je opet bilo suncano vrjeme ali posto smo vec kasnili nismo se puno zadrzavali. Iz Innsbruka smo krenuli u Italiju prema Cortini di Ampezo. Isto tako izbjegavajuci auto put. Na pola puta je opet pocela kisa tako da vise nismo ni stajali da slikamo. Inace put od Innsbruka do Cortine je fenomenalan. Steta sto je vrjme bilo ovako ludo, pa se u jednom danu promjenilo i po 4 puta. Sledeci dan iz Cortine krecemo prema Skradinu gdje smo za sutra dan zakazali razgledanje slapova i Krke. Josip nas je u Skradinu docekao kao i uvjek fenomenalno. Sutra dan je sledilo razgledanje Krke i oko podna pravac autoput i kuci. Od Splita nas je opet pratilia jaka kisa ve do kuce.

Sve u svemu fino provedenih 5 dana. Na Alpe se definitivno vracam ako bog da i ove godine. Ljeti kad vrjeme bude malo ljepse…

    

Zaključeno je komentarisanje.